BILETE

Bilet intrare adul╚Ťi ÔÇô 20 lei
Bilet familie MNIT ÔÇô 40 lei
Elevi ╚Öi studen╚Ťi ÔÇô 5 lei
Pensionari ÔÇô 10 lei

ORAR

Mar╚Ťi - Duminic─â: 10:00 - 18:00
(ultima intrare 17.30)
Luni: închis

CONTACT

Str. Constantin Daicoviciu nr. 2,
Cluj-Napoca

Tel: 0264595677
Mobil: +4 0752108705
secretariat@mnit.ro
www.mnit.ro

NOUTĂȚI

VIEW ALL -

EXPOZIȚII

VIEW ALL -

EDUCAȚIE MUZEALĂ

VIEW ALL -

EVENIMENTE

VIEW ALL -
  • 02 ianuarie 2024 by MNIT, in EVENIMENTE,EVENIMENTE TRECUTE
    MUZEUL FARMACIEI
    15 ianuarie 2024, de la ora 17:00 Stima╚Ťi iubitori ai istoriei ╚Öi patrimoniului ...
    READ MORE +

MUZEUL FARMACIEI

MUZEUL FARMACIEI

Colec┼úia este expus─â ├«n cea mai veche farmacie din Cluj, atestat─â ├«n secolul al XVI-lea. Colec╚Ťia include circa 2500 de bunuri culturale din ├«ntrega Transilvanie, majoritatea recipiente farmaceutice, dar ╚Öi sticl─ârie ╚Öi aparatur─â de laborator, c─âr╚Ťi ╚Öi documente ╚Öi vechi leacuri (materia medica).

ORAR: mar╚Ťi-duminic─â, 10.00-18.00

TARIFE
Bilet intrare adul╚Ťi (├«ntreg) ÔÇô 30 lei
Bilet combinat MNIT + Muzeul Farmaciei ÔÇô 40 lei
Bilet de familie Muzeul Farmaciei (2 adul╚Ťi + 1 copil, restul copiilor beneficiaz─â de intrare gratuit─â) ÔÇô 60 lei
Bilet de familie combinat MNIT + Muzeul Farmaciei (2 adul╚Ťi + 1 copil, restul copiilor beneficiaz─â de intrare gratuit─â ÔÇô 100 lei

PHARMATRANS

FARMACIILE SECOLELOR XVI-XX DIN TRANSILVANIA. COLECȚIA DE ISTORIE A FARMACIEI DIN CLUJ-NAPOCA
Proiect de cercetare exploratorie al Muzeului Na╚Ťional de Istorie a Transilvaniei, Cluj-Napoca, cod proiect PN-III-P4-ID-PCE-2020-1562

REZERV─é O VIZIT─é GHIDAT─é!

O vizit─â la muzeu poate deveni cu mult mai savuroas─â dac─â este ├«nso╚Ťit─â de pove╚Ötile obiectelor, pe care le cunosc cel mai bine speciali╚Ötii muzeului. Pentru ca vizita s─â fie c├ót mai pl─âcut─â este necesar─â o programare a ghidajelor cu cel pu┼úin trei zile ├«n avans, la num─ârul de telefon 0752.108723. Dac─â dori╚Ťi o vizit─â ghidat─â s├ómb─âta sau duminica, v─â rug─âm s─â realiza╚Ťi o programare p├ón─â cel t├órziu joi, la ora 16.00. ├Än cazul ├«n care nu sunt respectate orele programate, nu putem garanta asigurarea ghidajului. Pentru vizite de grup (inclusiv pentru participan╚Ťii la programul na╚Ťional ÔÇť╚ścoala AltfelÔÇŁ) este necesar─â o programare.

VIZITAȚI-NE DE ACASĂ!

C├óteodat─â, situa╚Ťiile extreme scot din noi ce e mai bun. Poate c─â, dac─â nu am fi fost at├ót de for╚Ťa╚Ťi de situa╚Ťie s─â st─âm ├«n case, nu am fi sim╚Ťit niciodat─â at├ót de acut dorin╚Ťa de a ie╚Öi ╚Öi nici nu am fi apreciat at├ót de mult ideea de explorare. Dar a╚Öa, ne-am g├óndit s─â v─â ajut─âm s─â mai evada╚Ťi din universurile voastre interioare ╚Öi s─â c─âl─âtori╚Ťi al─âturi de noi ├«n timp ╚Öi spa╚Ťiu. A╚Öa s-a n─âscut ideea rubricilor: ÔÇťTururi virtualeÔÇŁ, ÔÇŁArheologia de acas─âÔÇŁ, ÔÇťMuzeul de acas─âÔÇŁ ╚Öi ÔÇťHigh Classic TransylvaniaÔÇŁ.

EVENIMENTE VIITOARE

Putem face istorie împreună!

GALERIA ISTORIC─é A TRANSILVANIEI

Pas cu pas, muzeul la care vis─âm prinde form─â ╚Öi se apropie de realitate. ├Än c├ó╚Ťiva ani, ne vom putea bucura de el.

2026

HAI ÎN ECHIPA NOASTRĂ CA VOLUNTAR!

Stagiul de voluntariat se adreseaz─â absolven╚Ťilor, masteranzilor ┼či doctoranzilor institu┼úiilor de profil (istorie, arheologie, istoria artei, turism cultural, sociologie). Ai nevoie de o cerere scris─â ╚Öi de o copie dup─â cartea de identitate, pe care s─â le depui la sediul muzeului (C. Daicoviciu, nr. 2), de luni p├ón─â vineri, ├«ntre 09.00 ╚Öi 15.00. Informa┼úii suplimentare: tel: 0264595677, email: secretariat@mnit.ro

SUNTEM MUZEU


Cercetăm, colectăm, conservăm, interpretăm și expunem moștenirea noastră materială și imaterială
Suntem deschiși publicului, suntem accesibili și incluzivi
Suntem ├«n serviciul societ─â╚Ťii, promov─âm diversitatea ╚Öi sustenabilitatea
Func╚Ťion─âm ╚Öi comunic─âm ├«n mod etic, profesional ╚Öi cu participarea comunit─â╚Ťii
Oferim experien╚Ťe variate pentru educa╚Ťie, recreere, reflec╚Ťie ╚Öi ├«mp─ârt─â╚Öire de cuno╚Ötin╚Ťe

CERCET─éM

Cu mult─â pasiune ╚Öi respect pentru trecut ├«ncerc─âm s─â afl─âm istoria artefactelor din colec╚Ťia noastr─â, pentru a afla istoria comunit─â╚Ťii noastre, a ora╚Öului nostru, a Transilvaniei.

COLECȚIONĂM

Muzeul nostru are un patrimoniu de peste 450000 de piese. Avem de spus tot at├ótea pove╚Öti, care ├«mpreun─â, contureaz─â istoria ╚Öi identitatea Transilvaniei. Trebuie doar s─â le descoperi╚Ťi.

CONSERV─éM ╚śI RESTAUR─éM

├Än cadrul laboratorului sunt angaja╚Ťi exper╚Ťi restauratori, speciali╚Öti ├«n restaurare ceramic─â/sticl─â, textile, metale, h├órtie, lemn ╚Öi pictur─â. Cercet─âm, public─âm ╚Öi particip─âm la conferin╚Ťe na╚Ťionale ╚Öi interna╚Ťionale, dar ╚Öi la saloane de restaurare.

CONSTRUIM

Am lansat proiectul pentru construirea Galeriei Istorice a Transilvaniei, care va fi un al doilea sediu al muzeului. Modern, av├ónd ca func╚Ťiuni principale g─âzduirea de expozi╚Ťii, evenimente ╚Öi activitati conexe, depozite ╚Öi laboratoare de restaurare, acesta va fi adecvat nevoilor noastre actuale.

DESCOPERIM

Una dintre activit─â╚Ťile muzeului sunt s─âp─âturile arheologice. Fie c─â sunt lucr─âri de mare anvergur─â sau de mai mici propor╚Ťii sunt o practica curent─â ┼či deosebit de important─â pentru muzeul nostru.

EDUC─éM

Activit─â╚Ťile noastre de educa╚Ťie muzeal─â sunt dedicate tuturor categoriilor de v├órst─â ╚Öi ofer─â experien╚Ťe atractive, interactive ╚Öi interdisciplinare, pentru ca vizitatorii no╚Ötri s─â cunoasc─â mai bine istoria obiectelor pe care le expunem.

EXPUNEM

Muzeul organiz─â numeroase expozi╚Ťii temporare indoor ╚Öi outdoor, la sediul nostru, la sediile partenerilor no╚Ötri sau ├«n spa╚Ťii neconven╚Ťionale.

PUBLIC─éM

Tot ce ╚Ötim despre patrimoniul nostru ├«ncerc─âm s─â ├«mp─ârt─â╚Öim. Public─âm studii de specialitate, tip─ârim ├«n fiecare an revista muzeului, particip─âm la conferin╚Ťe, workshopuri ╚Öi ateliere.

MUZEUL ÎNAINTE DE A FI MUZEU

Imaginea al─âturat─â este o fotografie realizat─â de celebrul fotograf clujean Ferenc Veress (1832-1916), un peisaj de iarn─â citadin de la finele secolului 19, ├«n care se profileaz─â turnul Bisericii Franciscane din actuala Pia╚Ť─â a Muzeului ╚Öi cl─âdirea ├«n care azi func╚Ťioneaz─â Muzeul Na╚Ťional de Istorie a Transilvaniei. Adic─â noi.
Cl─âdirea nu a fost construit─â pentru a fi muzeu, ini╚Ťial, ea a fost o cas─â privat─â, ridicat─â la ├«nceputul secolului 19 de maiorul D├íniel Petrichevich-Horv├íth. Un mare iubitor de teatru ╚Öi de cultur─â, acesta spera s─â o transforme ├«ntr-un centru care s─â coaguleze via╚Ťa cultural─â a Clujului.
├Än anul 1933 are loc deschiderea Muzeului de Antichit─â╚Ťi, de pe l├óng─â Institutul de Studii Clasice, iar din anul 1963 ia oficial na╚Ötere actualul muzeu de istorie.
Azi, chiar dac─â este un spa╚Ťiu dedicat istoriei, ne dorim s─â men╚Ťinem m─âcar o parte din scopul ini╚Ťial al cl─âdirii ╚Öi aceasta s─â chiar fie chiar un centru ├«n care, ├«ncet, s─â se (re)coaguleze via╚Ťa cultural─â a ora╚Öului, sau m─âcar o parte din ea. Mai multe despre Cluj ╚Öi istoria sa pute╚Ťi afla dac─â ne vizita╚Ťi.

TOP