LABORATOR

Pentru ca obiectele din colecția muzeului să fie păstrate în cele mai bune condiții, pentru o perioadă cât mai lungă, dar și pentru a fi cât mai autentice în expunere, avem nevoie de specialiștii în conservare și restaurare. Cercetarea științifică a bunurilor culturale este extrem de importantă în cunoașterea cât mai completă a acestora, dar și în înțelegerea corectă a cauzelor degradărilor suferite și, totodată, în alegerea metodologiei de restaurare aplicată.
Toate aceste activități se realizează la MNIT de Secția de Restaurare și Investigații care are ca activități principale conservarea curativă, restaurarea și investigarea obiectelor care fac parte din patrimoniul muzeului. Laboratorul de Restaurare este acreditat pentru a realiza intervenții de conservare și restaurare pe mai multe tipuri de obiecte în funcție de materialul din care sunt realizate: textile, ceramică, sticlă, metal, hârtie, lemn, pictură tempera și ulei.
Intervențiile de conservare curativă și restaurare sunt direcționate cu predilecție către bunurile culturale deja aflate în colecțiile muzeului, dar și către patrimoniul mobil arheologic provenit din cercetări efectuate de specialiștii MNIT. Activitatea secției este completată și de realizarea de investigații și analize fizico-chimice asupra obiectelor aflate în patrimoniul muzeului. Pentru a fi la curent cu noutățile din domeniu, participăm la sesiuni de comunicări, conferințe naționale și internaționale, dar și la saloane de restaurare și publicăm în reviste de specialitate.

TOP
Skip to content