Evenimente

Sărbătoarea iubirii. Rețeta dragostei

De Dragobete, descoperă la Muzeul Farmaciei secretul iubirii în cadrul atelierului nostru unic: Elixirul Dragostei.

Trăiește experienţa farmaciei tradiţionale timp de 15 minute magice, unde vei învăţa să prepari, cu măiestrie și ingrediente autentice, cadoul perfect pentru persoana iubită. Personalizează-ţi plicul cu logo-ul farmaciei și oferă-l ca simbol al dragostei tale.

ATELIERUL VA AVEA LOC ÎNTRE 10:00 – 14:00

Te așteptăm cu drag!

P.S.: vă mai spunem un mic secret: de DRAGOBETE plătești 1 bilet și ai acces la 2 muzee: MUZEUL FARMACIEI și MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI. 🤫🤗

Sărbătoare iubirii. Eros și Psyche.

De Dragobete te așteptăm la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei! 🤗❤️

Te invităm să descoperi tainele iubirii la atelierul nostru de poveste. Vei fi transpus într-o poveste de dragoste între un zeu și o frumoasă fată de rege. Această narativă emoţionantă te va inspira să împletești o cunună de lauri, simbol al purităţii. Descoperă surprize unice, disponibile doar pentru vizitatorii atelierului. Te invităm să te alături nouă în explorarea acestei povești de iubire, unde emoţia și creativitatea se împletesc într-o experienţă memorabilă.

ATELIERUL VA AVEA LOC ÎNTRE 13:00-18.00.

De asemenea, vom avea și un moment artistic oferit de elevii Liceului de Coregrafie și Artă Dramatică ,,Octavian Stroia” Cluj-Napoca.

Te așteptăm cu drag!

P.S.: vă mai spunem un mic secret: de DRAGOBETE plătești 1 bilet și ai acces la 2 muzee: MUZEUL FARMACIEI și MUZEUL NAŢIONAL DE ISTORIE A TRANSILVANIEI. 🤫🤗

MUZEUL FARMACIEI

15 ianuarie 2024, de la ora 17:00

Stimați iubitori ai istoriei și patrimoniului cultural,

Cu mare bucurie, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei vă invită să participați la un eveniment deosebit: inaugurarea Muzeului Farmaciei, care va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, de la ora 17:00, în inima orașului Cluj-Napoca.

Muzeul Farmaciei, un tezaur al istoriei medicale și farmaceutice, își redeschide porțile după o perioadă de renovare și extindere. Această oază de cunoaștere adăpostește peste 7000 de obiecte autentice, care spun povestea evoluției farmaciei și medicinei în Transilvania. Vă vom ghida prin galerii unde veți putea admira aparatură medicală veche și artefacte prețioase, ce reflectă atitudinea față de sănătate și boală de-a lungul secolelor. Locația noastră, Casa Hintz, cu decoruri farmaceutice unice din secolul XVIII, reprezintă spațiul ideal pentru a explora acest segment fascinant al istoriei. Vă vom purta prin officina, sala unde se vindeau produsele, camera materialis, laboratorul și alte spații care reconstituie atmosfera unei farmacii tradiționale.

Așteptăm cu nerăbdare să vă întâmpinăm și să sărbătorim împreună acest moment important din istoria muzeului și a orașului nostru.

Cu respect,

Echipa Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei

TOP