SUNTEM MUZEU

Cercetăm, colectăm, conservăm, interpretăm și expunem moștenirea noastră materială și imaterială
Suntem deschiși publicului, suntem accesibili și incluzivi
Suntem în serviciul societății, promovăm diversitatea și sustenabilitatea
Funcționăm și comunicăm în mod etic, profesional și cu participarea comunității
Oferim experiențe variate pentru educație, recreere, reflecție și împărtășire de cunoștințe

Pentru a ne cunoaște trecutul, pentru a ne înțelege prezentul și pentru a ne asigura viitorul

CERCETĂM

Cu multă pasiune și respect pentru trecut încercăm să aflăm istoria artefactelor din colecția noastră, pentru a afla istoria comunității noastre, a orașului nostru, a Transilvaniei.

COLECȚIONĂM

Muzeul nostru are un patrimoniu de peste 450 000 de piese. Avem de spus tot atâtea povești care împreună conturează istoria și identitatea Transilvaniei. Trebuie doar să le descoperiți.

CONSERVĂM ȘI RESTAURĂM

În cadrul laboratorului sunt angajați experți restauratori, specialiști în restaurare ceramică/sticlă, textile, metale, hârtie, lemn și pictură. Cercetăm, publicăm și participăm la conferințe naționale și internaționale, dar și la saloane de restaurare.

EDUCĂM

Activitățile noastre de educație muzeală sunt dedicate tuturor categoriilor de vârstă și oferă experiențe atractive, interactive și interdisciplinare, pentru ca vizitatorii noștri să cunoască mai bine istoria obiectelor pe care le expunem.

EXPUNEM

Muzeul organizează numeroase expoziții temporare indoor și outdoor, la sediul nostru, la sediile partenerilor noștri sau în spații neconvenționale.

PUBLICĂM

Tot ce știm despre patrimoniul nostru încercăm să împărtășim. Publicăm studii de specialitate, tipărim în fiecare an revista muzeului, cataloage de expoziție, participăm la conferințe, workshopuri și ateliere.

TOP