9 iulie 2022, sediul MNIT
O experiență unică, o ”classical music summer night” neconvențională și vizuală în același timp, în atmosfera de ”grădină de vară” oferită de curtea interioară a Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei.
Evenimentul a făcut parte din proiectul ZĂNATEC și a fost, practic, o modalitate neconvențională, dedicată spațiului urban, de abordare a clasicului. Formula a reunit muzicieni și instrumentiști în diverse aranjamente, arhitecturi și scopuri. De cele mai multe ori, au fost puse în valoare spațiile noi, cât mai diferite, deoarece și modalitatea de prezentare a fost una mai diferită decât ceea ce presupune un recital clasic. A fost, mai degrabă, un seminar muzical, o experiență care a îmbinat muzica și performance-ul vizual, oferind, în același timp explicații publicului. Publicul a luat parte activ la eveniment, prin incursiuni în diverse momente din istoria muzicii, creând diverse punți între ce era ieri și ce e azi, fie din punct de vedere al instrumentelor, fie din perspectiva efectelor sonore.
Programul serii a conținut lucrări de Beethoven și Shostacovich alături de proiecții și proiecții de lumini, conceptualizate de artistul intermedia din cadrul proiectului, Cristina Pop-Tiron.
Artiștii: Ana Teodora Buia, Sonia Vulturar, Mihai Oșvat, Adela Hania Moldovan
În prețul biletului a fost inclusă o vizită a expozițiilor MNIT, care s-a putut face până la finalul lunii iulie, pe baza biletului de la concert.