Cu bucurie și satisfacție împărtășim publicului nostru anunțul oficial al Comitetului Patrimoniului Mondial (UNESCO), legat de dosarul „Frontierele Imperiului Roman. Dacia”: Comitetul a propus înscrierea sitului pe Lista Patrimoniului Mondial.
Realizarea este remarcabilă, iar Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei a contribuit fundamental, prin echipa de specialiști implicați, încă din urmă cu un deceniu, la realizarea, depunerea și susținerea acestui dosar uriaș.
Astfel, cele 277 situri componente ale monumentului au devenit mai mult decât părți ale patrimoniului național al României, aparținând întregii umanități. Ministerul Culturii a inițiat și finanțat, începând cu anul 2014, Programul Național Limes, un proiect de țară al cărui scop este atins în cea mai mare parte astăzi.
Felicitări și celorlalte instituții responsabile în cadrul Programului Național Limes: Institutul Național al Patrimoniului, Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni și tuturor celorlalte instituții de profil din țară, care au crezut în acest proiect și au contribuit activ la desăvârșirea sa: Muzeul Național al Banatului, Timișoara, Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță, Caransebeș, Muzeul Național al Unirii, Alba Iulia, Muzeul Județean de Istorie și Artă, Zalău, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Muzeul Județean Mureș, Muzeul Județean Vâlcea, Muzeul Județean Olt, Muzeul Olteniei, Muzeul Județean Argeș, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea din București și Academia Română, prin filialele sale de la Cluj-Napoca și București.